Najaarsconcert ‘HOOP’

Op zondagmiddag, 20 oktober a.s. verzorgt Oratoriumvereniging Sittard – Geleen een mooi concert in het Salviuskerkje in Limbricht. Het thema van het concert is ‘HOOP’.

Hoopvol zijn is beseffen dat dingen kunnen lukken als je eraan werkt. Alleen het ergste zien, vernietigt ons vermogen om iets te doen. De muziek en de tekst van de liederen die het koor en de solisten deze middag ten gehore brengen zijn hoopvol, bieden troost en beschrijven de wereld zoals we die graag zien. We willen aansporen om hoopvol te leven, in weerwil van alles wat via het journaal binnenkomt. Alleen dát is op zichzelf al een overwinning.

Oratoriumvereniging Sittard-Geleen bestaat volgend jaar 80 jaar! Het koor heeft in die 80 jaar al vele mooie concerten verzorgd. Ook deze keer staat er weer prachtige muziek op het programma. Een paar voorbeelden zijn het ‘Magnificat and Nunc Dimittis’ van George Dyson, ‘Irish Blessing’ van Bob Chilcott,  ‘Sing Gently’ van Eric Whitacre, Et Misericordia en Essurientes uit het Magnificat van John Rutter en ‘The Five Mystical Songs’ van Ralph Vaughan Williams.

Solisten:
Claudia Couwenbergh (sopraan)
Anja Hendrikx (piano/orgel)
Guido Janssen (bas/bariton)

Dirigent:
Alice Hendriks

U bent van harte welkom om te komen genieten van dit bijzondere concert!

Meer Muziek