Humor in Sittard met Sophie de Koeijer en Jort van der Maarel

Humor in Sittard 28 oktober 2024. Humor in Sittard is een maandelijks terugkerend event op elke derde maandag van de maand om 20.00 in het Pitboel Theater.
Wat staat er te gebeuren? Vanavond heten we Sophie de Koeijer en Jort van der Maarel welkom.

Sophie en Jort stonden al eerder met succes in Pitboel Theater.

Sophie de Koeijer
Sophie de Koeijer 28 oktober 2024 in Pitboel TheaterIedereen is anders. Dat is helemaal niet erg, maar soms wel ingewikkeld. Op haar 21e krijgt Sophie de diagnose autisme. Dat komt niet zo goed uit, want ze is in de bloei van haar leven en was net van plan de datingmarkt te betreden. Autisme is prima, maar gewoon geen sexy diagnose. In deze extravagante en muzikale voorstelling worstelt Sophie zich als een alien tussen de mensen door de wereld van liefde, daten en seksualiteit. Hoe vind je als autist de liefde en intimiteit waar je zo naar verlangt? En zijn we niet allemaal een beetje een alien?

In deze voorstelling hoopt ze een brug te slaan tussen neurodiverse en neurotypische mensen. Autisme is geen aandoening, maar een andere manier van denken en ook mensen op het spectrum houden van seks en gaan graag de verbinding aan met een ander. Autist zijn is niet alleen onhandig, het levert ook hele mooie dingen op.

En gestruggle in de liefde kennen we allemaal toch? Autisme of niet.

Jort van der Maarel
Jort van der Maarel 28 oktober in Pitboel TheaterWanneer begon het ook alweer?
Een goed begin is het halve werk is op zichzelf een zeer matig begin van een tekst. Daarnaast is het een wijsheid waar je niks aan hebt. Het klinkt eenvoudig, maar het begin van een rol vershoudfolie is vaak al niet te vinden. Laat staan het begin van de wat grotere zaken in het leven. Vanuit een kersverse quarterlife crisis, die hij volgens Google schijnt te hebben, gaat Jort er toch naar op zoek. In Wanneer begon het ook alweer? poogt Jort door onnodige afslagen, geestige observaties en scherpe humor op iets uit te komen wat voor een beginnetje door zou kunnen gaan.

Jort van der Maarel is cabaretier, comedian en tekstschrijver. In 2022 studeerde hij af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Het afgelopen jaar speelde Jort onder andere op Theaterfestival Boulevard, het Suidoosterfees in Zuid-Afrika, in verschillende kleine theaters en op stand-comedy podia.